9 Mart 2015 Pazartesi

ÇOCUKLARINIZI AHIRA BAĞLAYIN NETEKİM…




Köln’deki çocuk hastalıkları hastanesinde YÖK profesörü olmayan bir madamayı huşu içinde dinliyorum:
Almanyada çocukların üçte biri alerjik hastalıklarla,immün sistem bozuklukları ile boğuşuyor ve bunun nedeni “medeniyet”.
İnsan organizması mikrobiyolojik yaratıklarla çalışır ve bunları ayırıp tartarsanız,ağırlıkları, bir vücutta 5-10 kilodur.
Bu canlılar vitaminleri vs parçalayıp bünyeye kazandırır.
 









Medenileştikçe steril bir dünyada yaşamaya başlıyoruz ,bu da yeterli çeşitte bakteri,mikrop,virus vs almamamız sonucunu doğuruyor.
Doğumdan başlayalım.Bebek steril bir ortamda yaşıyor ve vajinal doğumda, annenin tüm mikrop florası ,anında çocuğa bulaşıyor.Ve immün sistemi anında bunları tanıyor.Sistem bunlarla savaşmayı veya beraber yaşamayı öğreniyor.
Sezaryen doğumda ise durum farklı.Bebek ,steril bir ortamdan,hastanenin steril ortamına düşüyor.O anda havada ne mikro canlı varsa ,onlarla tanışıyor.
Sonra 100 çeşit kimyasalla yıkanmış temiz evinize gidiyor.Vücut ,yararlı bir mikro organizmayı tanımadığı zaman, bağışıklık sistemi ona saldırıyor ,yetmiyor, hızını alamayıp bazen kendi bedenine saldırıyor.Al sana enflamatuar romatizmalı,saman nezleli,diabetik bir çocuk…
Domuzlar,inekler,tavuklarla içiçe yaşayan kırsal alan çocuklarında bunlara pek rastlanmıyor.Saman ve arpa ambarlarında bol mikromantar,spor vs var.Ahırdaki tezeklerde de öyle.
 









Değer yönden immüniter sistemin nevraljik merkezi, barsaklarda bulunuyor.Antibiotiklerin gereksiz alımı,barsaklardaki mikro biyolojik çeşitliliği azaltıyor bu da immün sistemi zayıflatıyor.Bazı ailelerin çocuklara aşırı antibiotik vermesi durumunda ,barsaklar işlevsiz kalıyor ve “BOK TRANSPLANTASYONU” yapmak zorunda kalıyoruz.Yakın aile ferdinden alınan materyel homojenize edilip,hastanın kalın barsağına konuluyor ve flora yeniden tesis ediliyor…

NEYSE,ANLAYAN ANLAMIŞTIR,NASIL OLSA GERİSİNİ OKUMAZSINIZ…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder