13 Aralık 2014 Cumartesi

MİRBEY’İN ŞİVEYDİZ’İ



Ben iki “AHÇI” tanırım:Garptan rahmetli Şişko Tuğrul (Şavkay),Şarktan ise kulakları çınlasın Ragıp Güzelbey.İkisi de okul arkadaşımdı.
Rahmetli Tuğrul’un mutfağını ,rahmetli Hilton Otel’den bilirim.(Tuğrul okuldayken simit ve açma kemirirdi,sonradan acısını çıkardı).
Mirbey Ragıp’ınkini ise kitabından...
Üç ay önce Gaziantep’e, Site Koleji'nin kılıç artıkları ile bir “Tetkik ve İnceleme” gezisi yapmıştık,Mirbey’in kitabını orada buldum.Okuyup uygulamak için ayva mevsimini bekledim.
BU KİTAP EZBER BOZUYOR.İçinde yüzlerce otantik ve Mirbey’in kırbaçından geçip ehlileşmiş yerel yemek var.

Özellikle meyveli tariflerden birkaç tanesini Mirbey’in affına sığınarak aşağıya aldım…














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder