Ben iki “AHÇI” tanırım:Garptan rahmetli Şişko Tuğrul
(Şavkay),Şarktan ise kulakları çınlasın Ragıp Güzelbey.İkisi de okul
arkadaşımdı.
Rahmetli Tuğrul’un mutfağını ,rahmetli Hilton Otel’den
bilirim.(Tuğrul okuldayken simit ve açma kemirirdi,sonradan acısını çıkardı).
Mirbey
Ragıp’ınkini ise kitabından...
Üç ay önce Gaziantep’e, Site Koleji'nin kılıç artıkları ile
bir “Tetkik ve İnceleme” gezisi yapmıştık,Mirbey’in kitabını orada
buldum.Okuyup uygulamak için ayva mevsimini bekledim.
BU KİTAP EZBER BOZUYOR.İçinde yüzlerce otantik ve Mirbey’in
kırbaçından geçip ehlileşmiş yerel yemek var.
Özellikle meyveli tariflerden birkaç tanesini Mirbey’in
affına sığınarak aşağıya aldım…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder