23 Aralık 2014 Salı

MARİ OVASININ KUTSAL KADINLARI




Alexey Fedorchenko'nun, Batı Rusya'da yaşayan Meadow Mari (Çirmiş Ovası) halkının Pagan inanışından etkilenen törelerini anlattığı 23 çarpıcı hikayeden oluşan son filmi, kadın güzelliğine ve cinselliğine törensel bir hayranlık duyan bu kültürün sanatsal bir tasviri.
Batı Rusya’da yaşayan Fin-Ugrik etnik topluluğu Meadow Mari Pagan kültürünün ritüellerini hala devam ettirmektedir. Bu topluluk, Moskova’nın sadece 500 mil doğusunda yer alan bu bölgede, yüzyıllar süren Hıristiyan ve Müslüman hegemonyasına direnmeyi başarmıştır. Günümüzde dil ve miraslarını koruyan Mariler hala, sihirli huş ağaçlarına ve şamanlara, büyülerin gücüne ve doğanın bilgeliğine inanmaktadırlar. Bunlardan da öte, hayatın kendisine inanırlar ve bunu sağlıklı bir cinsel iştah ile bir araya getirirler...

Celestial Wives of the Meadow Mari (2012)
Comprised of 23 vignettes illuminating the pagan-influenced mores of western Russia’s Meadow Mari, the latest film from director Alexey Fedorchenko (Silent Souls) is a beguiling, painterly portrait of a culture driven by a ritualistic appreciation of female beauty and feminine sexuality.
Pagan folklore is alive amongst the Meadow Mari, a Finno-Ugric ethnic group in western Russia. Alexey Fedorchenko's latest film comprises twenty-three vignettes that centre on the sexual lives of a collection of Mari women, recreating an idiosyncratic world of magical realism in which female fertility, beauty, and, ultimately, happiness is the driving force.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder