25 Haziran 2014 Çarşamba

EL AMERİKA : NEMA PROBLEMA


11Eylül saldırısının birinci haftasında Bush tüm Hollywood prodüktörlerini oval ofiste topladı.Bu toplantının ayrıntıları hiçbir zaman basına sızdırılmadı veya ben aradım bulamadım.O günden bu yana amerikan filmlerini daha ihtiyatla izlerim.
HOMELAND dizisinin 4.ncü sezonunda HSBC bankasının Kolombiya ve Iran ile para aklaması var geri planda.
Hemen aklıma 2003 yılında  istanbul’un bombalanması geldi.
Aralık 2012 de amerikan federal mahkemesi HSBC’yi iran,küba,libya sudan ve burma ile gizli para aklama operasyonu yapmaktan,2 milyar dolara mahkum etti.
Bu aklamalar 2001 ile 2006 arasında yapılmıştı.

Emperyal “unsurlar” para için değil analarını satmak,tecavüz edip öldürürler bile,yüzlerce örneği var.
Amerikanın yukarıda sayılan ülkelerle çıkar çatışması var.Diğer yönden ingiliz ekonomisi gebermiş halde.HSBC ülkesine para getiriyor: kim şa’apar amerikan ambargosunu.
Amerikanın ruslara karşı kurup silahlandırdığı,sonra kontroldan çıktığı rivayet edilen  El KAİDA ,Kasım 2003 de istanbulda 50 kişiyi öldürüp 500 kişiyi yaralıyor.Hedef ingiliz konsolosluğu ve HSBC.Bir de sinagog/yahudiler var tabii.”El kaida” diyeceksen,kurban edeceksin,ufak bir bedel.
Vali muharrem 1 saat içinde açıklama yapıyor: El kaida..el kaida…
Tabii, sinsi ingilizler buna nasıl cevap verdi…Vermiştir,amerika bunu bilir ,fakat bizim dikkatimizden şimdilik kaçmıştır.
Özetle:Tüm dünyanın ciddi devletleri ulusal çıkarları için herşeyi yaparlar.Biz ciddi devlet olmadığımız için, NEMA PROBLEMA…